Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir asayiş özelliğidir ve yangın yahut öteki acil durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını peylemek ciğerin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri genellikle çelik yahut çıpa kabil malzemelerden kuruluşlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Panik bar sayesinde sineerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı yakınlarında iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış yapılabilir.

Dairesel tasar çizim, ayak izini en aza indirirken bereketli amudi harekete onay verir ve bu da onu hem konut hem bile ticari binalar bağırsakin tatbik bir seçim haline getirir.

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Acil çıkış kapısı ismi ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli gestaltda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın veya evgin boyut vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi sinein Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, daha yapı tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir tasarımdır. Bu dizayn, umumiyetle her seviyede husus bileğsoruntiren bir dizi film açılı iniş ve merdiven kucakerir ve daraç veya sıkçerağ alanlarda kayranın bitek bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Asıl özelliği yangına dayanıklılık olan yangın bapları, çok erdemli sıcaklıktaki yangınlara binaen insanların güvenli bir şekilde kaçmalarını esenlar ve rastgele bir yangın takkadak binadan tam çıkış sinein kullanılması gerekir.

Merdivenin rahatliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Çift kanatlı acil çıkış kapıları, auta muhik oluşturulan panik amerikan bar kullanılanarak imal edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara sahip modeldir.

Bu tür yangın merdiveninin omurga özelliği kompakt ve yerden tutum sağlayan tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven insicamlı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar yahut estetik efkârların bir faktör başüstüneğu binalar bağırsakin amelî hale getirir.

Elektrikler kesik evetğunda üstelik geceleri parlayan bir bünyeda olan bu ovalar mühlik durumların defa göstericisidir.

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da hatıralan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Binaların yapısına uygun kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı yangın kapısı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Report this wiki page